رابیتس بدون جوشکاری چیست؟
نسل به روز شده ازرابیتس های سنتی هستند که سرعت اجرا بالاتر، دقت اجرا بیشتر و هزینه تمام شده کمتری دارند، از نظر وزن از رابیتس سنتی سنگین تر هستن و اعاد متفاوتی با نسل قبل دارند.
رابیتس بدون جوشکاری با نام های متفاوتی در بازار شناخته می شود همانند روفیکس، آسان رابیتس یا نوین رابیتس
اما در خارج از ایران، این نوع متریال با نام انگلیسی Expanded Metal Lath یا توری گسترده شده فلزی شناخته می شود. این نوع توری های فلزی برای مصلح کردن انواع پوشش سیمان و یا گچ برای سقف و دیواره های کاذب در صنعت ساختمان سایر کشورها کاربرد دارند و در دو نوع گالوانیزه و ورق سیاه تولید می شوند.
رابیتس های گالوانیزه با توجه به مقاومت ورق گالوانیزه در برابر زنگ زدگی در اجرای سقف کاذب گچی سالهاست درصنعت ساختمان ایران کاربرد دارند اما این نوع رابیتس ها به شکل متفاوتی نسبت به بازارهای خارجی یعنی بسیار سبک تر و نازک تر در کشور تولید می شوند.
همه ی این موارد موجب شده تا نسل جدید رابیتس بتواند با استحکام بالاتر و نصب آسان تر بازار رابیتس سنتی را به چالش کشیده و توجه سازندگان را به خود جلب نماید.
رابیتس سنتی علی رقم کیفیت نهایی بسیار بالا، به جهت چالش های بسیار در اجرا همچون جوشکاری و هزینه بالای زیرسازی باعث شده تا کارفرمایان متریال های مشابه را جایگزین این نوع سقف کنند.
رابیتس بدون جوشکاری معایب رابیتس سنتی و کناف را ندارد:
رابیتس بدون جوشکاری (روفیکس) با پوشش معایب رابیتس سنتی، سریعتر نصب می شود و کیفیت نهایی بالاتری پس از گچ کاری سقف کاذب دارد. این کیفیت بالاتر به دلیل تراز بودن زیرسازی و همچنین استفاده از پیچ در اتصال توری ها به زیرسازی به جای استفاده از سیم رابیتس است.
همچنین پوشش نهایی رابیتس های بدون جوشکاری گچ بوده و ترک خوردگی یا موج هایی که در سقف های کناف مشاهده می شوند در سقف کاذب روفیکس ایجاد نمی شود.
رابیتس های بدون جوشکاری چه ابعاد و وزن هایی دارند؟
ابعاد رابیتس بدون جوشکاری
بهینه ترین ابعاد برای این نوع رابیتس ها با توجه به نوع زیرسازی ( رعایت فواصل 50 سانتی متری در پروفیل های حمال ) و اجرا طرح های مرسوم، قد 2 متری و دو عرض 70 و 80 سانتی متری می باشد.
لازم به ذکر است تولیداتی هم با ابعاد غیر از این در بازار موجود هستند که عدم رعایت فاصله بین ستون ها و یا در نظر گرفته نشدن ابعاد زیرسازی در سقف های کاذب باعث میشود تا پرت مصالح و هدر رفت متریال بیش از پیشبینی کارفرما باشد.
وزن رابیتس های بدون جوشکاری
وزن رابیتس های بدون جوشکاری غالبا از رابیتس های سنتی بیشتر است، به این دلیل که رابیتس های سنتی با پل های کوچکتری تولید می شوند تا توسط سیم ها به سازه و استراکچر اصلی متصل شوند، پهن شدن ستون ها و همچنین استفاده از ورق های گالوانیزه با ضخامت های بالاتر از رابیتس سنتی وزن رابیتس های بدون جوشکاری را در بازه 1100 الی 1600 گرم قرارداده است.
زیرسازی و استراکچر رابیتس بدون جوشکاری
سازه گالوانیزه ای مشابه سازه های کناف با تغییراتی در ابعاد و طراحی و نحوه اتصال، استراکچر و زیرسازی رابیتس های بدون جوشکاری را تشکیل می دهند. این نوع سازه ها با توجه به اهمیت مقاومت در برابر بارهای عمودی، در برابر خمش مقاوم شده اند و همچنین در بخش هایی اتصال این سازه ها به یکدیگر و سقف اصلی ساده تر شده تا اجرای سریعتر و کم هزینه تری داشته باشند.
رابیتس بدون جوشکاری را از کجا میتوان تهیه کرد؟
روفیکس توس بزرگترین تولید کننده این متریال در کشور است و با ظرفیت تولید بیش از 3.5 میلیون متر مربع در سال آماده ارائه انواع توری روفیکس و پروفیل های گالوانیزه است.
روفیکس اولین بار در دهه 1380 شمسی وارد ایران شده و به جهت مقاومت بالای آن به عنوان یک محصول برای اجرای سقف اصلی کاربرد پیدا کرد.
شرکت روفیکس توس نوع گالوانیزه این محصول را با دانش فنی و با مهندسی معکوس نمونه های موفق خارجی به تولید رسانید و برای اجرا سقف کاذب بهینه کرد. استفاده از روش های اجرایی کناف برای سهولت در یادگیری عوامل اجرایی و همچنین آشنا بودن ضوابط و مقررات ساختمان ها با این نوع استراکچر، روفیکس توس را به سمت طراحی نوع جدیدی از زیرسازی گالوانیزه سوق داده است.